Selecteer een pagina

Illustraties en vormgeving

“Over Lezenslessen” pagina

Achtergrond

Lezenslessen is een online platform voor lesmateriaal. Het richt zich op de ontwikkeling van middelbare schoolleerlingen die in de zogeheten “leesdip” terecht komen. Door het aanreiken van vormende verhalen en uitdagend materiaal, zorgt Lezenslessen er voor dat er weer gelezen wordt. Het ontlast tevens docenten, die dankzij hoge werkdruk niet goed inzichtelijk hebben welk lesmateriaal er voorhanden is. Lezenslessen biedt die docenten doeltreffend materiaal en maakt onderscheid welk materiaal het best bij welk type leerling past. Om dit verhaal kracht bij te zetten, maakte Arno Mulder Digital Design een viertal illustraties. Bovendien gaf ik een passende vorm aan de “Over Lezenslessen” pagina op de homepage. 

Lezenslessen is een online platform voor lesmateriaal.
Het richt zich op de ontwikkeling van middelbare schoolleerlingen die in de zogeheten “leesdip” terecht komen. Door het aanreiken van vormende verhalen en uitdagend materiaal, zorgt Lezenslessen er voor dat er weer gelezen wordt.

Het ontlast tevens docenten, die dankzij hoge werkdruk niet goed inzichtelijk hebben welk lesmateriaal er voorhanden is. Lezenslessen biedt die docenten doeltreffend materiaal en maakt onderscheid welk materiaal het best bij welk type leerling past. Om dit verhaal kracht bij te zetten, maakte Arno Mulder Digital Design een viertal illustraties. Bovendien gaf ik een passende vorm aan de “Over Lezenslessen” pagina op de homepage. 

De illustraties

De eerste illustratie weergeeft een leerling die boeken gebruikt als opstapt naar een wondere wereld, waar hij zichzelf, puzzels, sleutels en richtingaanwijzers tegen zal komen. De tweede illustratie weergeeft de goed gevulde rugzak die leerling meeneemt in zijn of haar verdere leven. De derde illustratie is Escher achtig en toont dat hoe hoger een leerling met behulp van het lesmateriaal komt, hoe beter het over-annex uitzicht. De laatste illustratie toont het presenteerblaadje voor docenten waarop zij lesmateriaal krijgen aangereikt.

Vormgeving “Over ons” pagina

Na het ontwerpen van de branded illustraties, wilde ik nog een uniek element toevoegen aan de “Over ons” pagina van Lezenslessen. Dit zou bij de missie van Lezenslessen moeten passen en het verhaal nog verder kracht bijzetten. Ik ontwierp een “devider” in de vorm van een opengeslagen boek. Zie hieronder het resultaat van de pagina, of klik hier om naar de live pagina te gaan.

like what you see?

dien dan hieronder jouw offerte aanvraag in en ik ga voor je aan de slag

ARNO MULDER

DIGITAL DESIGN

Bezoekadres:

Trompsingel 21
9724 DA Groningen

Telefoon:

+ 316 136 580 43

Email adres:

info@arno-mulder.com