a

not a one trick pony... nieuwe huisstijl webdesign redesign logo illustraties animaties brochures visitekaartjes packaging

Contact
info@arno-mulder.com
+31 (0)6 136 580 46
Volg me

not a one trick pony... nieuwe huisstijl webdesign redesign logo illustraties animaties brochures visitekaartjes packaging

Contact

info@arno-mulder.com
+31 (0)6 136 580 46

Volg me

“Come, fly with us!”

Een stageopdracht die me de structuur van creatief ontwerpen bijbracht. 

 

STAGE OPDRACHT: 

“Werk jouw interpretatie van ons logo uit”

Bureau Voorkant is een creatief bureau uit de stad Groningen. Ik loop er een dag in de week stage om door middel van het uitvoeren van een aantal opdrachten meer over grafisch ontwerp te leren. De eerste opdracht omvatte een vrije interpretatie van hun logo. In de afbeelding hiernaast zie je hun logo en enkele interpretaties die ze eerder zelf hebben gemaakt. 

“Schets vervolgens je ideeën en werk je favoriet uit in een grafisch programma naar keuze.”

Ik koos uiteindelijk voor de vliegtuigvleugel, met de Sinatra achtige tekst:

“Come fly with us!”

Stijlonderzoek.

Na de schets dacht ik na over de stijl waarin ik mijn idee wilde uitwerken. De jaren 50 stijl sprak me enorm aan, en al snel kreeg ik het repertoire van Frank Sinatra niet meer uit mijn hoofd. Via Pinterest en Google heb ik onderzoek gedaan naar materiaal uit de fifties en er een moodboard van gemaakt. Die vormde de basis voor de uitwerking.

 

 

 

De uitwerking (#1).

Ik koos uit reflex voor de uitwerking in Adobe Illustrator omdat het in mijn hoofd een soort illustratie zou gaan worden. Uiteindelijk vond ik dat de stijlelementen uit de jaren 50 aardig terug te vinden waren, dus was ik benieuwd naar de feedback van mijn stagebegeleider. 

Uitwerking #2.

“Waarom heb je ‘m eigenlijk niet in Photoshop gemaakt?” vroeg hij. Daar had ik niet direct een antwoord op, dus ik ben er opnieuw mee aan de slag gegaan. Het verschil is behoorlijk groot.