a

not a one trick pony... nieuwe huisstijl webdesign redesign logo illustraties animaties brochures visitekaartjes packaging

Contact
info@arno-mulder.com
+31 (0)6 136 580 46
Volg me

not a one trick pony... nieuwe huisstijl webdesign redesign logo illustraties animaties brochures visitekaartjes packaging

Contact

info@arno-mulder.com
+31 (0)6 136 580 46

Volg me

Strategische Technologie trends Deel II: Digital

Vandaag deel II van Gartners Strategische Technologie trends. We bespreken het onderwerp Digital: Het vermengen van de virtuele en echte wereld om zo een immersive (meespelende), digitaal verrijkte ervaring te creëren.

Strategische Technologie trends

Trend Nr. 4: Digital Twins

Een Digital Twin is een digitale representatie van een bestaand object of systeem en is hieraan gelinkt. Binnen de context van IoT, biedt de Digital Twin informatie over de staat van het fysieke object of systeem, reageert op veranderingen (van bijvoorbeeld vanuit de omgeving), verbetert de prestaties en voegt zo waarde toe. Het is eigenlijk het ‘brein’ van een machine. Naar schatting zullen in 2020 miljarden objecten zijn verbonden met hun Digital Twin. Potentieel kunnen er miljarden euro’s en dollars worden bespaard op onderhoud en reparatie, omdat organisaties real-time inzicht hebben over de prestaties en status van onderdelen van hun productiemiddelen.

Strategische Technologie trends

Trend Nr. 5: Cloud to the Edge

Edge computing vindt plaats aan de rand van het netwerk en staat hierdoor dichterbij de bron van informatie. Een slim apparaat neemt een deel van de dataverwerking voor zijn rekening. Zodoende wordt de reactietijd verkort en hoeft niet alle dataverwerking in de cloud plaats te vinden. Met name organisaties waar latency en bandbreedte van levensbelang zijn, zullen hier warm van worden. Hoewel het misschien lijkt op een concurrent van cloud computing, is het in werkelijkheid een aanvulling. Wanneer ze beide worden geïmplementeerd, verzorgt cloud computing voor het online service component en is Edge computing de losgekoppelde variant.

 Strategische Technologie trends

Trend Nr. 6: Conversational Platforms

Conversational Platforms zullen vaker de vertaalslag gaan maken van probleem naar oplossing, zonder dat daar een mens voor nodig is. Momenteel kunnen applicaties als Siri simpele vragen beantwoorden (“Hoe is het weer?”) of meer complexe interacties aan (“Reserveer bij de Italiaan aan de Amstelveenseweg”). Op termijn kunnen de platforms ingezet worden voor meer complexe opdrachten, zoals het afnemen van getuigenverklaringen en op basis daarvan een profielschets van de verdachte genereren. De uitdaging waar Conversational Platforms tegenover staan is dat de gebruiker in een uiterst gestructureerde manier moet communiceren, wat een frustrerende ervaring kan opleveren. Waarmee de platforms zich zullen gaan onderscheiden is de manier waarop ze gebruikersvriendelijk, complexe taken kunnen oplossen. 

Strategische Technologie trends

Trend Nr. 7: Immersive Experience

Augmented Reality (AR), Virtual Reality (VR) en Mixed Reality (MR), veranderen de manier waarop mensen de digitale wereld waarnemen en ermee interacteren. Gecombineerd met conversational platforms zal er een fundamentele schifting in de gebruikerservaring opkomen. De aankomende vijf jaren zal de focus liggen op MR, dit is momenteel de meest populaire immersive experience. Gebruikers kunnen hiermee interacteren met digitale en bestaande objecten, terwijl ze aanwezig zijn in de fysieke wereld. Hiervoor gebruiken ze een Head Mounted Display (HMD), die bekend is van VR en AR. Nu immersive experience ook op smartphones steeds populairder aan het worden is, zal naar verwachting de komende jaren de strijd verhitten op de smartphone markt.

Overmorgen het laatste deel van deze driedelige blog: Mesh. Houd onze website of onze Social Media in de gaten.

Lees het origineel op https://www.parentix.nl/blog/strategische-technologie-trends-deel-ii-digital/

Credit afbeeldingen: Shutterstock / Arno Mulder

%d bloggers liken dit: