a

not a one trick pony... nieuwe huisstijl webdesign redesign logo illustraties animaties brochures visitekaartjes packaging

Contact
info@arno-mulder.com
+31 (0)6 136 580 46
Volg me

not a one trick pony... nieuwe huisstijl webdesign redesign logo illustraties animaties brochures visitekaartjes packaging

Contact

info@arno-mulder.com
+31 (0)6 136 580 46

Volg me

Dit zijn de strategische technologie trends voor 2018

Ieder jaar presenteert Amerikaans onderzoeksbureau Gartner hun top 10 strategische technologie trends. Gartner noemt de verstrengeling van mensen, apparaten, content en services de “Intelligent Digital Mesh”. Deze komt tot stand door digitale modellen, business platforms, en een rijke, intelligente set services die Digital Business ondersteunt. In deze driedelige blogserie, zullen we de volgende onderwerpen met hun trends behandelen:

  • Deel I: Intelligent
  • Deel II: Digital 
  • Deel III: Mesh 

We starten met Intelligent: Hoe AI gestaag technologie binnen sijpelt en hoe het voor meer dynamische, flexibele, en potentieel autonome systemen kan gaan zorgen.

Tech trend 1: AI fundament

Trend nr. 1: AI fundament

Langzaam maar zeker zorgt Artificial Intelligence (AI) voor een nadrukkelijker fundament voor zaken als besluitvorming, het innoveren van business models en ecosystemen, en het herinrichten van klantervaring. Echter gaat deze ontwikkeling van AI nog enigszins gestaag. AI is volgens Gartner nog niet zo ver dat het in staat is om menselijke taken compleet over te nemen. Momenteel is Narrow AI het meest populair. Dit zijn machine-learning oplossingen die zijn toegespitst op een specifieke taak, zoals het begrijpen van een taal of het besturen van een voertuig.

Tech Trend 2: apps en analytics

Trend nr. 2: Intelligente Apps en Analytics

Waar AI wel nadrukkelijker een rol in gaat spelen, is de integratie met apps en services. Naar verwachting gaat AI onopvallend op de achtergrond van bekende applicaties draaien. Deze intelligente apps gedragen zich als intermediair tussen mens en systeem en hebben de potentie om de manier waarop we werken en de structuur van de werkplek te transformeren. Augmented Analytics zal eveneens aan een opmars beginnen. Het benut machine learning om datavoorbereiding, insight discovery en sharing te automatiseren voor een brede doelgroep. 

Tech Trend 3: Intelligente dingen


Trend nr. 3: Intelligente dingen

Intelligente dingen gebruiken AI en machine learning om slim te interacteren met mensen en omgevingen. Deze dingen opereren semi-autonoom of autonoom in een omgeving zonder toezicht waar ze werken aan een bepaalde taak binnen een gestelde tijd. Voorbeelden hiervan zijn zelfsturende stofzuigers of een autonoom landbouwvoertuig. Naarmate de technologie zich ontwikkelt zal AI en machine learning zich steeds meer laten zien in een variëteit van objecten van slimme zorgapparatuur tot autonome oogstrobots voor boerderijen.

Houd onze website in de gaten voor deel II: Digital

Bekijk het origineel op https://www.parentix.nl/blog/strategische-technologie-trends-2018/

Credit afbeeldingen: www.arno-mulder.com / Shutterstock

%d bloggers liken dit: