a

not a one trick pony... nieuwe huisstijl webdesign redesign logo illustraties animaties brochures visitekaartjes packaging

Contact

info@arno-mulder.com
+31 (0)6 136 580 43

Volg me

not a one trick pony... nieuwe huisstijl webdesign redesign logo illustraties animaties brochures visitekaartjes packaging

Contact

info@arno-mulder.com
+31 (0)6 136 580 46

Volg me

Wifi lek na crack aanval

Wifi-lek maakt miljoenen apparaten kwetsbaar

Dat is de uitkomst van het onderzoek naar de grootschalige ‘Krack’ aanval, gepubliceerd op 16 oktober jl. Het lek heeft betrekking op alle moderne wifi netwerken (wpa2). Hackers vallen de digitale sleutel aan die wordt uitgewisseld tussen de router en het verbonden apparaat. Bij een aanval kan al het verkeer van en naar apparaten worden uitgelezen. Android en Linux zijn het zwaarst getroffen. Met name Android 6.0 is extra kwetsbaar, vanwege een fout in het besturingssysteem.

Wat zijn de gevaren van de Krack aanval?

Indien gebruikers zich bevinden op een onbeveiligde website (http), zijn aanvallers in staat om gevoelige informatie te achterhalen. In het ergste geval kunnen wachtwoorden, creditcardnummers en cookies achterhaald worden en kan de hacker wijzigingen aanbrengen in communicatie of er zaken aan toevoegen.

Wat kunt u zelf tegen doen het Wifi-lek?

Er zijn een aantal acties die u kunt uitvoeren om de bedreiging zoveel mogelijk tegen te gaan:

  • Wij raden aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van de beveiligde en versleutelde (https, tis en vpn) verbindingen. De https verbinding is te herkennen aan het slotje in de browser.
  • De fabrikanten Cisco, Intel, Juniper, Samsung, Toshiba en ZyXel zijn genoemd in het onderzoek als kwetsbaar. Indien u apparatuur gebruikt van deze fabrikanten, raden wij aan deze te raadplegen voor updates en ervoor te zorgen dat uw apparaten (tablets, mobiele telefoons, laptops en routers) up-to-date zijn.
  • Tevens raden wij aan om uw wachtwoorden te wijzigen en dit frequent te blijven doen. De aanvallers zijn niet in staat om dergelijke wijzigingen tegen te gaan.

Wat doet Parentix?

Wij houden het nieuws nauwlettend in de gaten voor updates en zullen u hiervan op de hoogte stellen. Wij zullen er zorg voor dragen dat updates en patches worden uitgevoerd zodat onze systemen up-to-date zijn. Ook heeft Parentix per 1 oktober jl. de oplossingen van IRIS overgenomen. IRIS kan een scan uitvoeren op uw verbindingen, die aangeeft of er onveilige hardware in uw omgeving aanwezig is.

Indien u vragen heeft over dit bericht, neem dan contact op met onze servicedesk.

Lees het origineel op https://www.parentix.nl/nieuws/wifi-lek/

Credit afbeelding: Shutterstock

%d bloggers liken dit: