a

not a one trick pony... nieuwe huisstijl webdesign redesign logo illustraties animaties brochures visitekaartjes packaging

Contact
info@arno-mulder.com
+31 (0)6 136 580 46
Volg me

not a one trick pony... nieuwe huisstijl webdesign redesign logo illustraties animaties brochures visitekaartjes packaging

Contact

info@arno-mulder.com
+31 (0)6 136 580 46

Volg me

Strategische Technologietrends Deel III: Mesh

We zijn vandaag aanbeland bij het laatste deel strategische technologietrends. In dit deel komt Mesh  aan bod: de connecties tussen een groeiend aantal mensen, zaken, apparaten, content en services die digitale uitkomsten bieden.

Strategische technologietrends

Trend Nr. 8: Blockchain

Blockchain stelt organisaties in staat om direct onderling beveiligd, commerciële transacties te doen. Als dit bekend voorkomt, kan dat kloppen; Bitcoin is voortgevloeid uit Blockchain. Momenteel wordt het omschreven als een onbewezen en onvolwassen technologie. Toch is de verwachting dat, wanneer het serieus ten tonele komt, het bol van financiële mogelijkheden zal komen te staan. Bedrijven die Blockchain serieus overwegen, zullen zich echter bewust moeten worden van de mogelijkheden en de beperkingen ervan. Hun teams zullen over crypto-grafische skills moeten beschikken en begrijpen wat Blockchain wel en niet kan.

Trend Nr. 9: Event-Driven

Digitale bedrijven zoals Bol.com of Zalando vertrouwen op hun vaardigheid om snel nieuwe digitale business momenten te exploiteren. Zo’n moment wordt door Gartner een event genoemd en kan een actualiteit, verandering of gebeurtenis in de markt zijn. Een geautomatiseerd systeem zorgt er voor dat wanneer zo’n moment zich voordoet, een consument relevante informatie te zien krijgt. Met de komst van AI, IoT en andere technologieën, zijn bedrijven sneller in staat zulke events te detecteren en gedetailleerder te analyseren. Volgens Gartner zouden digitale bedrijven ‘event thinking’ moeten omarmen als integraal onderdeel van hun strategie.

Arno Mulder content marketing

Trend Nr. 10: Continuous Adaptive Risk and Trust

De verschuiving naar digitaal zorgt voor een complexe en evoluerende security omgeving. Het gebruik van steeds geavanceerde wordende tools heeft een verhoogd bedreigingspotentieel als gevolg. Traditionele technieken dekken de lading inmiddels niet meer volgens Gartner. De markt heeft behoeft aan continue adaptieve risico en trust assessment, oftewel (CARTA). Hiermee hebben bedrijven real-time inzicht in bedreigingen en kunnen op basis van de resultaten van CARTA beslissingen nemen.

Dit waren ze dan, de top 10 Strategische Technologie trends voor 2018. Deel I en II gemist, of nog gewoon een keertje nalezen? Klik hier voor Deel I en hier voor Deel II.

Bekijk het origineel op: https://www.parentix.nl/blog/strategische-technologietrends-deel-iii-mesh/

%d bloggers liken dit: