a

not a one trick pony... nieuwe huisstijl webdesign redesign logo illustraties animaties brochures visitekaartjes packaging

Contact

info@arno-mulder.com
+31 (0)6 136 580 43

Volg me

not a one trick pony... nieuwe huisstijl webdesign redesign logo illustraties animaties brochures visitekaartjes packaging

Contact

info@arno-mulder.com
+31 (0)6 136 580 46

Volg me

Meerwerk laten financieren? Zo pak je dat aan

Plannen om een nieuwbouwhuis te kopen? Dan ga je een spannende en leuke tijd tegemoet! Een van de voordelen van nieuwbouw is dat je (afhankelijk van het type nieuwbouw) ruimte hebt om jouw droomwoning naar eigen wens af te laten bouwen. Bij deze persoonlijke toevoegingen/aanpassingen komt al snel meerwerk kijken. We zetten in deze blog uiteen wat meerwerk precies inhoudt en hoe je dit financiert.

Wat is meerwerk precies?

Meerwerk zijn de extra kosten die ontstaan tijdens de bouw van een nieuwbouwwoning. Denk hier bijvoorbeeld aan het uitbreiden met een (extra) dakkapel of een uitbouw, maar ook het laten plaatsen van meer stopcontacten of een buitenkraantje valt onder meerwerk.

Welke soorten meerwerk zijn er?

Ik besprak zojuist al even kort een aantal voorbeelden van soorten meerwerk. Uiteindelijk zijn er drie soorten meerwerk te onderscheiden:

  • Het afwijken van het standaard bouwplan.
  • Je wilt bijvoorbeeld extra kamers toevoegen of een meer luxe badkamer. Je brengt dus wijzigingen aan in het bouwplan zelf.
  • Toevoegingen aan je huis.
  • Een serre laten aanbouwen of het laten plaatsen van een dakkapel vallen onder volumevergrotend meerwerk.
  • Plaatsingskosten aan Casco woning.
  • Een Casco woning wordt nagenoeg kaal opgeleverd. De plaatsing van een keuken of je nieuwe badkamer vallen onder meerwerk.

Wat kan je bij meerwerk laten meefinancieren?

Het is afhankelijk van de geldverstrekker hoeveel van het meerwerk je daadwerkelijk mee kunt financieren. Als het geen volumevergrotend meerwerk betreft, dan is het goed mogelijk dat de geldverstrekker slechts 25% laat meefinancieren.
Volumevergrotend meerwerk wordt vaak wel voor 100% meegefinancierd. Houd er dus in ieder geval rekening mee dat je eigen geld moet inleggen. Ik adviseer om tijdig te starten met het berekenen van je meerwerk en dit te overleggen met je financieel adviseur. Zo voorkom je dat je voor onaangename verassingen komt te staan!

Energiebesparende toevoegingen

Steeds meer consumenten kiezen ervoor om hun nieuwbouwwoning direct energiezuinig te laten bouwen. Ze laten zonnepanelen plaatsen of kiezen voor een nul-op-de-meterwoning. Naast het feit dat dit een erg goede en milieubewuste investering is, komen zij hierdoor vaak in aanmerking voor een hypotheekverruiming die kan oplopen tot €25.000,-!

We helpen je graag met vragen over de financiering van meerwerk

Sta jij op het punt om een nieuwbouwhuis te kopen en ben je benieuwd hoeveel van het meerwerk je kan laten meefinancieren? Bij Bert van Vulpen Makelaars + Hypotheken staan we voor je klaar. Neem gerust contact met ons op om inzicht te krijgen in jouw persoonlijke mogelijkheden.

Credit afbeelding: Bert van Vulpen / Versgeplukt
%d bloggers liken dit: